Elevul de la Școala George Bacovia din București, care s-a aruncat de la etajul 1 al unității școlare, în timpul orelor de curs, a povestit, de pe patul de spital, că a fost umilit de colegii săi.
Mai mult, acesta spune că a încercat să atragă atenția profesorilor asupra acestui fapt în mai multe rânduri, potrivit Antena 3.
Cadrele didactice i-a spus ”să stea în banca lui”.
„M-au supărat și m-am aruncat pe geam”, a declarat copilul.
Elevul a povestit că a sărit pe geam din cauza faptului că o colegă vorbea în apropierea lui și el nu a mai suportat să o asculte.
De asemenea, un coleg a povestit că, anul trecut, elevul respectiv a avut o tentativă de a se sinucide.
„Eu nu eram în clasă când s-a întâmplat. Știu că anul trecut a vrut să se arunce în fața mașinii. Era și el agresiv uneori. Mai mult nu pot să vă spun”, mărturisește colegul elevului care s-a aruncat de pe geam.
Mama tânărului a declarat că băiatul are nevoie speciale și necesită atenție sporită, atât din punct de vedere psihologic, cât și academic.
Elevul care s-a aruncat de la etaj a fost, acum doi ani, la cabinetul consilierului psihologic, potrivit Aurei Stănculescu, directorul Centrului de Resurse și Asistență Educațională din București (CMBRAE), instituție care este responsabilă, printre altele, cu monitorizarea cabinetelor psihopedagogice din școli.
La școala „George Bacovia”, la care învață băiatul, „există un singur consilier responsabil pentru toți cei 1.600 de copii din unitatea de învățământ. Legea prevede un maximum de 500 de copii alocați la un consilier. Cel de la Școala din Sectorul 4 se ocupă de 1.600 de copii”, a mai explicat, pentru Libertatea, Aura Stănculescu.
Aceasta mai spune că, de cele mai multe ori, în școlile din România nu există psihologi, ci consilieri școlari care trebuie să se ocupe de tot ceea ce poate presupune consilierea elevilor. În București sunt 211 de consilieri școlari care se ocupă de preșcolarii și de elevii din 353 de unități de învățământ.
Profesoara acestuia a declarat că, în pauze, elevii nu sunt supravegheați. De asemenea, mai multe cadre didactice urmează să fie audiate în zilele următoare vizavi de acest acaz.
În urma căzăturii, băiatul s-a ales cu două coaste rupte, însă se află în afara oricărui pericol.
Inspectoratul Şcolar General Bucureşti a deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.
În acest caz s-a deschis și un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.